Alles is anders

De 3de week van juli. In deze week komt normaal alles samen. Vakantie, genieten, lekker eten, gezelligheid maar vooral kijken of al die trainingskilometers genoeg zijn geweest om een succesvolle Vierdaagse te lopen.

Maar dit jaar niet. Dit jaar is alles anders. Er is geen Vierdaagse en zijn er geen Vierdaagse feesten.

Maar, gelukkig is er wel het Sanadome. Al 5 jaar onze uitvalsbasis tijdens de Vierdaagse.
Een geweldig hotel waar je flink in de watten wordt gelegd. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Het enige dat ik moet doen is 40 kilometer wandelen en 20 minuten fietsen van en naar de Wedren. Jammer, maar het is niet anders. Volgend jaar maar weer. In welke vorm, ik zou het echt niet weten , maar de experts zijn er waarschijnlijk heel hard over na aan het denken.

De week vakantie heb ik gewoon laten staan. Een weekje vrij is altijd fijn. Maar na al die weken thuiswerken is een andere omgeving wel heel erg welkom.

Het Sanadome had een leuk Alternatief Vierdaagse Arrangement samengesteld voor de gasten die ieder jaar tijdens de Vierdaagse in het hotel verblijven. Wandelen, fietsen, eten en de thermen. Waar we normaal een week over doen, wordt nu tijdens een 2-daags arrangement gedaan. Zelf nog een extra nachtje erbij geboekt en het is de perfecte start voor een weekje vrij.

Rond 9.30 uur worden we verwacht in het hotel. Dat betekent vroeg op en om 7.45 uur in de auto richting Nijmegen.

Na de koffie met gebak vertrekken we op de fiets naar de Wedren. Nou ja, de Wedren. Een grote parkeerplaats, dat is wat ik zie. Niets laat je denken dat je in het episch centrum van de Vierdaagse staat.

Na 5 kwartier zijn we er. Mooi op tijd. We worden door Miranda en Lisette welkom geheten. Het is een klein groepje, 12 deelnemers. De meeste zijn bekenden. Iedereen is wel blijven wandelen, maar meer dan 20km dat halen de meesten niet meer. Ik ook niet, 15km dan vind ik het wel weer genoeg. Grappig dat iedereen er hetzelfde inzit.

In de straten zijn dit keer geen gespannen gezichten, sportievelingen in wandel- en sportkleding of feestende mensenmassa’s te zien. Maar straten vol met winkelpubliek.


Voor ons, maar ook voor de Nijmegenaren een onwerkelijke situatie.

De tocht die Luc van Sanasport heeft uitgezet is circa 20km. We lopen een stuk van de Vierdaagseroute, maar komen ook op onbekende plekken. Door de bossen, langs kamp Heumensoord en richting de Zevenheuvelenweg. Leuk om een ander stukje Nijmegen en omgeving te zien.

Halverwege wachten Miranda en Lisette ons op met een heerlijke picknick op de Zevenheuvelenweg.

Net zoals de Wedren ziet ook deze weg er onherkenbaar uit. Maar voelen dat het dezelfde weg is, dat doe ik wel. Heuveltje op, heuveltje af, dat is toch wel iets anders dan de vlakke polders rondom Krimpen aan de Lek.

Na een kleine 5 uur zijn we weer bij de fietsen. Mooi op tijd om nog even heerlijk van de Thermen te genieten.

Het diner staat gepland voor half acht. Buiten op het grote terras met zomerse temperaturen. Het is weer genieten. En weet je wat zo fijn is? Normaal kan ik niet meer lopen door de blaren op mijn voeten en nu kan ik gewoon zelf naar het buffet lopen om mijn bordje vol te scheppen. Zoals ik al zei, echt alles is anders dit jaar. (Maar die blaren, die mis ik echt niet!).

Eén reactie op “Alles is anders”

  1. .zo ontzettend anders .. Zoek de verschillen / de Zevenheuvelenweg ziet er zo anders uit .. die grote mensenmassa, ik vraag me af ,of dat ooit nog kan😞🥺, maar jullie hebben toch kunnen genieten .. En allemaal leuke alternatieven voor deze week . Iig .. geen blaren👌 Fijn dat de temperaturen goed zijn, Heerlijk om jouw leuke verslag weer te lezen..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: