Over mij

Ik ben Gabi Baartman, 51 jaar en woon in een klein dorpje vlakbij Rotterdam.

Mijn eerste echte verre reis was in 1997 naar Indonesië. Toen echt nog iets bijzonders. Zo’n verre bestemming! Nu nog steeds natuurlijk, maar de rest van de wereld is voor iedereen zoveel dichterbij gekomen. Voor mij was deze reis de start van het ontdekken van heel veel mooie plekjes. Niet alleen ver weg, maar ook dichtbij huis.

Vanaf dat moment ben ik ook begonnen het bijhouden van een reisverslag. Iedere dag ’s avonds al het moois van wat ik die dag heb gezien op schrijven. Ik vond het altijd al leuk om stukjes te schrijven over wat ik heb gezien en waar ik ben geweest. Er ligt inmiddels een hele stapel schriftjes in de kast.

Het vreemde is, de lijst met plekken waar ik graag nog een keer naar toe wil wordt steeds langer. De plekken waar ik al van jongs af aan over heb gezegd, daar wil ik graag een keer naartoe, die ik heb ik inmiddels gezien. De Galapagos-eilanden, Paaseiland en Antarctica. Geen voor de hand liggende bestemmingen, maar wel plekken waar ik een magisch gevoel bij had. En dat gevoel is altijd terecht geweest. De “lelijke maar tegelijkertijd ook prachtige” leguanen op de Galapagos. De raadselachtige beelden op Paaseiland, die na ze te hebben gezien nu nog steeds raadselachtig zijn. En Antarctica, de Falkland eilanden en South Georgia, wat was dit indrukwekkend. Maar dat neemt niet weg, dat ik klaar ben met het ontdekken van wereld. Want iedere plaats heeft zijn eigen bijzonderheden. Is het niet de overweldigende natuur, dan zijn het de mensen die je op reis tegenkomt. Lokale gebruiken en vooral ook het op een andere manier de wereld zien.

Dichtbij huis ben ik graag aan het wandelen. Voor een nieuwsgierig aagje zoals ik, natuurlijk het liefst steeds een nieuwe route. En als het even kan niet al te lang rijden van huis. Voor een dagwandeling vind ik max. 20 kilometer een mooie afstand. Je hebt dan de tijd om niet alleen te wandelen, maar je kan ook een bezoekje brengen aan de bijzondere plekjes die je onderweg tegenkomt. En natuurlijk om even relaxed op een terrasje zitten voor een lekker hapje of drankje.

%d bloggers liken dit: