Fins Lapland….eindelijk

Het vroege tijdstip doet ons niets. We weten waar het voor is. Fins Lapland. Voor ons nog een droombestemming. Wat door iedereen die er is geweest wordt bevestigd.

Maanden van voorbereiding. Veel erover praten. Opeens is het zover en zitten we in het vliegtuig. Deze keer niet met z’n tweetjes. Onze nichtjes Demi, Verena, Walter en Patrick zijn ook mee. Uniek om deze reis met elkaar te beleven.

Vanuit de lucht denk je, er ligt niet veel sneeuw. Na de landing in Kittala is dat over, overal waar je kijkt is het wit.

De chauffeur staat ons al op te wachten. Spullen in de bus en op naar Hotel Jeris. Na circa 50 minuten zijn we er. Onderweg niet veel gezien. Het slaaptekort won het nu nog van het verlangen om al het moois in ons op te nemen.

In het geboekte arrangement Best of Lapland zitten meerdere excursies. Wat op welke dag zou zijn was nog niet bekend. We treffen het. Beginnen gelijk goed, met de 2-daagse huskytocht. Dat komt perfect uit, de eerste dagen geven ze perfect weer op. Op de weerapp zien we alleen maar zonnetjes.

Bij het arrangement hoort ook volpension verzorging. Na het inchecken staat de lunch al klaar voor ons. We hebben flinke trek. Het buffet is simpel maar lekker.

De kamers zijn inmiddels klaar. Tassen uitpakken, en op zoek naar de equipmentroom. Daar krijgen we ons kledingsoverlevingspakket. Snowboots, sokken, bivakmuts, warme muts, grote wanten met losse fleecewanten en last but not least. Een overall om over alles heen te trekken. Deze week zullen we het vast niet koud krijgen.

Het hotel ligt aan een meer. Door de kou is alles bevroren en kunnen we over het meer naar de overkant lopen. Ongeveer 2,5 km en weer terug. Natuurlijk pas nadat we in het lokale koffietentje een bakkie hebben gedaan.

Terug in het hotel begint de vermoeidheid toe te slaan. Hazeslaapje en relaxen tot het diner. Het hotel zit goed vol. Alle tafels zijn bezet. En in tegenstelling tot ’s ochtends en ’s middags wordt nu alles geserveerd. Glutenvrij is goed doorgekomen. Als je niet van vis houdt is het even aanpassen. Of gewoon doorgeven, dan regelen ze iets anders. Super geregeld.

De voetballiefhebbers proberen Ajax-AZ nog te volgen. Maar voor mij gaat het klokje om 21 uur uit. Dromend over eindeloze sneeuwvlaktes waar ik met morgen met mijn roedel husky’s daarheen glij.

%d bloggers liken dit: