Capelse Tweedaagse

Dit jaar wordt deze Tweedaagse alweer voor de 24ste keer georganiseerd door de Rotterdamse Wandelvereniging. De tocht wordt ieder jaar tussen kerst en oud en nieuw georganiseerd. Eén dag richting Krimpenerwaard en de andere dag richting Nieuwerkerk. Helaas lukt het me dit jaar, net als vorig jaar, alleen om op de zondag mee te lopen.

Zelf loop ik dit jaar voor de 2de keer mee. Deze keer met mijn schoonzus Anja Baartman.

Rond 9:15 hebben we ons ingeschreven en vertrekken we voor de 15km tocht.
Het eerste deel van de tocht is door woonwijken. We lopen door allerlei straten en steegjes. Niet echt mijn favoriete wandelomgeving.

Na 5 km komen we in Park Hitland. Hier is de eerste rustpost bij Hit Eten & Drinken te vinden. Normaal ga ik in één keer door. Maar even een bakkie onderweg is toch wel lekker.

Het deel door Hitland loopt leuker dan het eerste stuk. Er zijn in dit gebied ook verschillende wandelroutes uitgezet. Leuk om zelf een keer te wandelen. Denk dat het hier in het voorjaar prachtig is.

We lopen eerst langs de golfbaan. Daarna over een vlonder door het water. Riet aan de ene en een grote vijver aan de andere kant. Boven het water hangen een prachtige wolken.

We stappen nog een stuk door de blubber tot we weer op het geasfalteerde wandelpad komen. De nieuwe schoenen van Anja zien er heerlijk niet zo nieuw meer uit.

Dan komen we weer bij een rustpunt. Deze keer van de RWV zelf. Er wordt lekkere soep geserveerd waar veel mensen van genieten. Met dit koude weer is iets warms wel lekker.

Laatste stuk gaat door het Schollebos. Het park is in 1980 aangelegd. Een mooi stukje natuur in Capelle aan den IJssel.

En dan zit de 15km er alweer op. Route was perfect uitgezet. Wel 2 keer getwijfeld. Maar kwam meer door het kletsen dan door de route.

Kaart ingeleverd. Medaille opgehaald en richting huis. Opwarmen en nagenieten.

Meer info over de tochten van de RWV.

%d bloggers liken dit: