Bubbelbad in de Dadeskloof

Gelukkig worden de tassen bij de kamers opgehaald. Want wat een steile trappen zeg. Kost al moeite om zonder tas boven te komen. Bewondering voor de mannen die het allemaal boven brengen.Voor ons vertrek nog even een klein rondje rondom het hotel gemaakt. Het hotel heeft een klein zwembad, allerlei verstopte hoekjes en het ligt direct aan de rivier. Echt een mooi plekje. En dan vertrekken we weer. Nu richting de Dadeskloof. Nou ja, vertrekken. We rijden 500m en we stappen weer uit. En staan in de Todrakloof. Machtig hoge rotswanden en een snel stromende rivier. Wij komen hier als eerste bus aan, maar al snel stroomt het vol met toeristenbussen.Onderweg doen we wat inkopen voor de lunch. Dan rijden we door naar de Dadesvallei. Hier maken we een korte wandeling. Niet het soort wandelen dat ik gewend ben. Geen lange, zware wandelingen maar een beetje slenteren langs de velden, huizen in het dorp en langs de rozenstruiken. De bedoeling was om een rondje te lopen, maar de kleine brug die over de rivier ging, is door de kracht van de overstromingen van een maand geleden verdwenen. Nu was het dus zoeken naar een manier om de rivier over te steken. Na een redelijk stukje te hebben gevonden, worden er grote keien in het water gelegd door de gids. Hierdoor kunnen we redelijk droog overkomen. Gelukkig maar. Want natte voeten tijdens het wandelen is niet echt fijn. Aan de overkant halen we onze lunch tevoorschijn. Wat zijn dit toch fijne momentjes.En dan is het nog maar een klein stukje rijden naar het hotel. Hotel Xaluca ligt ook in de Dadeskloof. (Boulmane Dades). Het is een prachtige locatie. Groot, netjes en gebouwd als een fort. De kamer is netjes, ruim en het bed is groot. Twee grote schuifdeuren geven toegang tot 2 gigantische terrassen. Wat een uitzicht heb je hier. Rondom ons kijken we van grote hoogte uit over Boulane en de hele vallei. In Marokko worden de meeste huizen in dezelfde kleur gebouwd. De huizen lijken dan ook op een natuurlijke manier over te lopen in de rotsen.
Dit is de eerste vrije middag. Rond drie uur komen we aan in het hotel. Na alle dagen samen met de groep is dat wel fijn. Een duik in het zwembad sla ik over. Het is helaas best fris, met een koud windje. Maar relaxen in het hete bubbelbad. Dat is echt heerlijk.Als het echt te koud wordt ga ik weer terug naar de kamer. Henk gaat op zoek naar een t.v. scherm. Je weet maar nooit, misschien wordt Ajax wel uitgezonden. Maar helaas, vanavond niet. Wel veel andere wedstrijden, want voetbal is voetbal. Dus als alternatief die wedstrijden maar gekeken. En RKC-Ajax via app en Internet gevolgd.

Ik had al gezien dat er veel bussen bij het hotel stonden. Maar bij het eten is pas echt te zien hoe druk het is. Alle tafels zitten vol. Om eerlijk te zijn, volgens mij heb ik op alle reizen nog niet eerder in zo’n volle eetzaal gezeten.

De reis is best intensief. Weinig vrije tijd en gelegenheid om zelf iets te doen zoals een boekje lezen of een rondje lopen. Dus nu is het heerlijk relaxen. Zelfs morgenochtend nog even. We vertrekken dan pas om 10 uur.

Eén reactie op “Bubbelbad in de Dadeskloof”

  1. .. dit is ook weer een mooi verslag van een .. van de laatste foto’s .. die vrouw al sjouwend met de takkenbossen .. . en die top hotelkamer.. de wandeling over de stenen in de te droge rivier.. wat een geweldige indruk van deze mooie dag voor jullie.. (wat later
    een beetje te fris soms) wat ziet het er allemaal gaaf uit !!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: