Strand en palmbomen

Vandaag vertrekken we zonder ontbijt. Gelukkig niet omdat het vertrek heel vroeg was. Het was zelfs best laat 8:30 uur. Maar omdat we het ontbijt hebben overgeslagen. Er hadden meer mensen iets over gezegd.

Het was nu geen mooie landelijke omgeving, maar wel heerlijke verse broodjes bij de bakker in de supermarkt. Niet gezond, wel ontzettend lekker. En natuurlijk mijn Wasa Knackebrod. Het eind van de reis komt in zicht. Pakje is bijna leeg. Lekkere plakjes kaas erop en smullen.

Alle ritjes waren qua afstand kort. Maar de wegen waren niet allemaal even goed. Nu rijden we het hele stuk over een goede snelweg. En zijn binnen 3 uurtjes in Playa Sámara.

Hotel Giada is een klein complex, 24 kamers. En het ligt op 300 meter van het strand. Dus de ideale plek. Het duurt dan ook niet lang of we zijn op weg naar het strand.
Ligbedje, parasol en een lekkere vruchtensmoothie erbij. Ja zo houden we het wel even uit.

Henk gaat ’s avonds met de schildpaddentour mee. Deze vertrekt al om 18:30 uur. Omdat we ’s middags niets op hebben eten we met z’n drietjes bij de La Dolce Vita. De Beach club waar wij de hele middag hebben gezeten. We hebben heerlijk gegeten. Cocktailtje erbij, voorgerecht met allerlei soorten vis en smakelijke hoofdgerechten. Ik had een tonijnsalade. Niet echt slecht!

De schildpaddentour was zwaar. Een goed uur rijden over een hobbelige weg en dan heel lang wachten tot er 1 aan land komt. Ze stonden op het punt om weg te gaan, maar er kwam uiteindelijk toch nog een lederschildpad aan land om eieren te leggen. Het is op deze manier best wel een “toeristische actie”. Maar hoe gidsen het begeleiden geeft wel een goed gevoel. De schildpadden ervaren op geen enkele manier hinder van de toeristen.

Het leggen van de eieren was indrukwekkend. Het graven van het nest en de tientallen eieren die er vervolgens invallen. Heel bijzonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: