Picknick tussen de slangen en leguanen

Al vroeg wakker, maar anders was ik wel weer wakker gebruld door de brulapen. Wat maken die beesten een herrie zeg.

Het ontbijt is vandaag voor het eerst niet inclusief. Het valt vies tegen. De hele grote groep kids die gisteren in het zwembad zaten. Zitten nu aan het ontbijt. Het is dus druk. Maar dat is niet erg. Het ontbijt is namelijk niet lekker. Alles ziet er een beetje smoezelig uit. De omgeving is wel mooi. Er vliegen weer allerlei soorten vogeltjes om ons heen. Weer hele andere soorten dan op de plekken waar we eerder zijn geweest. En het is duur $ 10 p.p. Als het nou lekker is, dan is dat niet erg. Maar dit is echt heel veel geld.

En dan staat de laatste wandeling op het programma. We rijden naar NP Rincon de la Vieja. Van de trip in 2001 weet ik dat we hier een fer-de-lance slang hebben gezien. Eén van de giftigste slangen ter wereld. Zou leuk zijn om deze keer weer iets te zien.
Het park staat in groot contrast met de andere parken. Het groene landschap heeft aan de ene kant plaatsgemaakt voor een dorre vlakte. Maar als je iets verder kijkt is alles weer groen.
Hoe het precies zit dat weet ik niet. Waarschijnlijk net de goede kant van de vulkaan waar de regen boven blijft hangen.

Het eerste dat we zien is een slangenhuid. Er zijn hier dus nog steeds slangen. Het vel is bijna helemaal intact.

De route is kort, 4 km. Een prima afstand voor vandaag. Zeker met deze warmte. En zo is er voldoende tijd om rond te kijken.

Er zijn weer capucijner aapjes en brulapen te zien. Veel kleinere vogeltjes die op het nest zitten. Maar vooral weer een indrukwekkende natuur. Enorme woudreuzen, borrelende modderpoeltjes, zwavelmeren, dampende bronnen en riviertjes. De zwavellucht is soms niet te harden. Wat een stank. Opeens valt mijn oog op een slang. De naam weet ik niet maar hij was van een flink formaat. De slang zocht snel de beschutting van de rotsen op.

Op het eind worden we opgewacht door Cynthia. Zij heeft een heerlijke picknicklunch voor ons klaargezet. Verse guacamole, tomaatjes en komkommer. Wat is dit genieten. En denkt de leguaan ook. Hij zat eerst nog een stukje verder. Maar kwam al snel een kijkje nemen. Hij zal best weleens worden gevoerd. Helaas ook door onze groep. Voor kids is het besef van wat wel kan en niet kan soms lastig.

En dan begint het relaxen. Voor Sophie en mij dan. Heerlijk aan de rand van het zwembad.

Henk zit vol spanning voor de t.v. De halve finale van de Champions League. Tottenham – Ajax. Wat heeft hij zich een zorgen gemaakt of hij het wel zou kunnen zien. Maar gelukkig, zelfs in Rincon de la Vieja zenden ze de halve finale CL uit. En het resultaat was helemaal geweldig. 0-1 gewonnen!

Volgens mij is dit wat Sophie in gedachte had bij vakantie in Costa Rica. Zwembad, zon en relaxen. Maar als het goed is, gaat dat de komende dagen helemaal goed komen. Morgen gaan we weer verder naar Playa Sámara. Een badplaats aan de westkust van Costa Rica.

Eén reactie op “Picknick tussen de slangen en leguanen”

  1. ..dat klinkt wel heel bijzonder : picknick van tropische lekkernijen tussen de leguanen en slangen.. ( eeeh ?). ook weer super voor jullie om de brulapen en capucijneraapjes te zien..hoe gaaf zal dat geweest zijn..
    ..de voetbalwedstrijd was voor Henk ook een *bezienswaardigheid* .. en dan de winst voor cluppie AJAX!! een dag met heel veel diverse indrukken voor jullie.. super leuk om alles zo relaxed te lezen.. liefs xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: