Regen, regen en regen

Uitgerust wakker geworden. Nog wel een beetje vroeg. 5 uur. Maar thuis is het meestal ook niet veel later.

De dag begint goed met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Scrambled eggs, pancakes, cornflakes en vers fruit.We vertrekken pas om 9 uur dus tijd zat om er uitgebreid voor te gaan zitten.

Vandaag is een vrije dag volgens het programma. We kunnen er zelf op uitgaan of iets via Cynthia boeken. In de ochtend kunnen we een bezoekje brengen aan het Jaguar Rescue Centre.

Na de regen van vannacht had ik de hoop dat het in de ochtend droog zou worden. Maar het gaat steeds harder regenen.

Onze gids is Daan, een enthousiaste knul die 8 jaar geleden na een stage bij dit park, dacht hier wil ik blijven. Studie afgemaakt en nu alweer 2 jaar hier aan de slag als vrijwilliger.
Hij brengt de verhalen over het ontstaan van het park, de oprichters Sandro en Encar, maar vooral over die dieren vol passie over. Luiaards, toekan, krokodillen, slangen en apen. Allemaal hebben ze wel iets bijzonders om over te vertellen.Het uiteindelijke doel bij alle dieren is om ze weer terug naar de natuur te brengen. Soms lukt het, soms niet. En wordt er een andere oplossing bedacht.

Bij de bakker snel iets te eten gehaald. Ons volgende tripje staat om 13.00 uur op het programma. Dat betekent haasten.

De regen is helaas nog niet gestopt. Het voelt dan ook best vreemd. Een snorkeltripje met dit weer. Gelukkig is het niet koud.

De bootjes aan de kant zien er een beetje rommelig uit. Maar dat hoort er allemaal een beetje bij. Als ze maar degelijk genoeg zijn.

We verdelen de groepen over 2 bootjes en vertrekken. We zijn al nat voordat we vertrekken. Er lag overal water in de boot. Wel gelijk goed gebruik kunnen maken van mijn nieuwe waterproof bag. Iedereen heeft zijn spullen erin verzameld.

Soof vond het eerst wel even spannend. Hoge golfen en het idee van snorkelen. Maar het viel 100% mee. Gebied om te snorkelen was mooi. Het koraal vond ik iets minder. En het water was niet echt helder. (stroming en slechte weer). Maar wel honderden visjes gezien.

Zonder het zonnetje wordt het best wel koud. De tweede snorkelplek blijven Soof en ik op de boot zitten. Bibberend in onze natte kleding.Als afronding van de middag varen we naar Pointa Cahuita. Waar we worden opgewacht met verse ananas en watermeloen.

Terug bij de bus gaan we op de t-shirts zitten die eigenlijk voor het snorkelen waren bedoeld. Maar met deze bewolkte, regenachtige luchten niet hebben gebruikt.Moe komen we weer terug bij het hotel. Even douchen en opwarmen. Helaas heeft Soof een koude douche. En dat valt wel tegen als je het al zo koud hebt.

Nog even wat lezen verandert voor ons alle drie al snel naar in slaap vallen.De bus vertrekt om 19 uur naar het dorpje.

Lekker lui als we zijn besluiten we vandaag nog maar een keer in het hotel te eten.

Eén reactie op “Regen, regen en regen”

  1. aaahh wat was dat jammer .. al die regenbuien.. Maar super dat jullie een leuke enthousiaste gids bij je hebt.. die bijna alle vragen kan beantwoorden mbt de dieren.. Top!
    wat een bijzondere (snorkel)tocht zal dat ook voor Soof geweest zijn..en voor jul;lie ook natuurlijk ! hahahaa.. was weer heerlijk om jullie dagverslag te lezen.. liefs van ons…xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: