Kennismaken met Costa Rica

Het is 4 uur ‘s nachts en we zijn klaar wakker. Dat is niet gek, 8 uur tijdverschil heb je niet zomaar weggeslapen. Niet alleen het tijdsverschil, ook een wekker in de kamer naast ons die ruim een kwartier lang afging en een waterfles die onder het bed was gerold. En die ik natuurlijk direct nodig had.

Het zorgde er wel voor dat we relaxed aan de dag konden beginnen. Tijd zat.Om 6 uur zaten we in de binnentuin te genieten van een ontbijtje.Het hotel ziet er echt leuk uit. Kamers rondom een patio en veel kleurrijke schilderijen aan de muur.

Costa Rica is een klein land. En dat is fijn voor het overbruggen van de reisafstanden. De verwachting is dat we er iedere keer maximaal 5 uur over doen om op de volgende plek van bestemming te komen.Voor vandaag klopt dat zeker. De route van San Jose naar Cahuita is ongeveer 200km. En dan zien we opeens de Caraïbische oceaan.

Voordat we verder rijden stoppen we bij een lunchplek. Ruime keuze maar ik zie arroz con pollo op de kaart staan. De keus was dus snel gemaakt. Maar uiteindelijk toch voor “rice and beans” gegaan. Ook lekker. Wel weet ik zeker dat de arroz con pollo heel vaak op mijn bordje zal liggen de komende dagen. Soof had dit nl. wel genomen. En het zag er heerlijk uit.

Na een klein uurtje zijn we bij het begin van het park. Nacional Parque Cahuita Sector Playa Blanca.
Een pad langs de kustlijn. De ene kant zee (zout) en de andere kant (zoet).

We zien gelijk al leguanen, hagedissen en capucijn aapjes. De luiaards zijn wat lastiger te zien. Hoog boven in de boomtoppen zien we wat pluizige bolletjes. Gelukkig heeft de gids een goede telescoop bij zich.

De terugweg is hetzelfde stuk. Maar eerst lopen we nog wat verder. Plots horen we wat gerommel in de struiken. Dat is even schrikken! Want we hadden net een bord gezien ,” niet zwemmen er zitten hier krokodillen’. Gelukkig bleek het niet zo eng te zijn. Het was maar een grote hagedis, de groene basiliek.Een stukje verder staat er wasbeer op midden op het pad. Wat nu? Henk stond al op veilige afstand. Maar de wasbeer stond tussen Soof en mij in. En je raadt het al “Kaap loop jij even naar Soof ”.

Nog een paar spelende apen en dan zit de wandeling er weer op. Echt leuk.

Laatste stukje met de bus is ongeveer 15 minuten en dan zijn we bij Hotel Cariblue in Puerto Viejo de Limon. Ons plekje voor de komende 2 nachten.Het ligt in een mooi groen park. Het zijn simpele huisjes. Maar er is niets mis mee. Alles is er. En de huisjes zijn prachtig gelegen. De hangmat ziet er aantrekkelijk uit. Soof hangt er al snel in. Heerlijk relaxen.Het zwembad is ook niet verkeerd. Alle kids liggen er binnen de kortste keren in. En ik ook, maar voor mij was het vooral het stukje met het jacuzzi gedeelte dat lokte.

We eten met z’n allen in het hotel. Prima kaart. Niet echt voordelig, maar wel lekker.

Eén reactie op “Kennismaken met Costa Rica”

  1. … wat een leuk verslag alweer Gabi .. zo kunnen we vanuit onze luie stoel jullie mooie reis volgen .. mooie stranden , wildernis , prachtige dieren , en inderdaad niet al te lange reis afstanden.. geniet van jullie Costa Ricareis .. dan doen wij dat ook .. kijk al uit naar je volgende verslag en foto’s..xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: