Vakantiedrukte

Vandaag vertrekken we naar Costa Rica. Een 16daagse familiereis met Sawadee. Sawadee familiereis Costa Rica.En dat is niet voor het eerst. In 2001 zijn we er ook al geweest. Een van onze eerste reizen buiten Europa. Nu gaan we er weer naar toe. Maar dit keer niet alleen.Onze 15 jarige nicht Sophie gaat ook mee. Een heel bijzondere reis. Spannend voor Sophie. Verre vlucht, heel ander land en 16 dagen met vreemde mensen in een groep. Maar ook spannend voor ons. Zou ze het wel leuk vinden en het is een hele verantwoording.De “normale” vakantiestress die ik heb werd nu dus nog even iets erger door het regelen van de papieren die erbij horen.
Zaterdagochtend 8.15 zijn we er klaar voor. Onze vaste chauffeur (Pa Baartman) die ons naar Schiphol brengt staat ook nu weer netjes op tijd klaar.Het rijdt vlotjes aan en we zijn mooi op tijd op Schiphol. Sophie komt er ook net aan. Dus goed gepland. Bij het inchecken/koffers afgeven merken we dat het vakantietijd is. Het is altijd druk, maar wij gaan normaal niet tijdens schoolvakantie. En nu dus wel…Na de bagage te hebben afgegeven nemen we afscheid van Jes, Jar en Saar. Even een moeilijk momentje. Het is niet niks. Dochterlief naar de andere kant van de wereld te laten vliegen.Voor ons begint daarna het wachten. Tassencontrole, paspoortcontrole en bij het boarden. Het is maar goed dar we alle papieren voor goed hadden geregeld. Ze wilden alles zien.Reizen met minderjarigen naar het buitenland..Geen probleem. We zijn ruim op tijd. Nog even lekkere luchtjes uitproberen, cremetjes smeren, tijdschriften kopen en bij Starbucks een frapuccino en dan zijn we er echt klaar voor. Op naar San Jose.De eerste vlucht met de KLM naar Panama City duurt ongeveer 10.10.
Na het uitgebreide entertainmentprogramma te hebben bekeken komt mijn eten al. Glutenvrije service. Altijd net iets eerder. Indiase Chicken Chili. Was echt lekker.En dan hebben we nog 8 uur om door te brengen. Helaas geen geduld om goed naar een film te kijken. Zappen, doorspoelen en klaar. De vlucht verloopt perfect. Maar het niet eens nodig om het bordje “fasten your seatbelts” aan te zetten.Rond 17 uur landen we in Panama. Nog geen 5 maanden geleden was ik hier ook. Op de heenweg naar El Salvador best lang. Maar op de terugweg heb ik gesprint over het vliegveld om de aansluiting te halen.
Het is een kort vluchtje. 1 uurtje. En dan zijn we er.Costa Rica.Buiten worden we opgewacht door onze reisbegeleidster Cynthia. Volgens eigen zeggen verliefd op Midden-Amerika. Dus dat zit wel goed.Nog een klein uurtje met de bus naar het hotel. La Rosa del Paseo.Het ziet er leuk uit. Maar daar hebben we niet veel oog voor. Het is goed zo voor vandaag. Nu eerst lekker slapen.

Eén reactie op “Vakantiedrukte”

  1. Voor de tweede keer naar Costa Rica, dus dat moet wel een prachtig land zijn !!en een belevenis voor Sophie ..en zeker ook weer voor jullie .. , maar een geweldig mooie reis en ontdekkingen volgens Sawadee, dat zit dus wel goed.. wat een leuke foto’s zo bij het starten van jullie vakantie .., het is weer Top dat we het allemaal zo kunnen volgen via jouw Gabiontdekt.com ..een fijne reis met Cynthia, jullie Midden Amerika reisbegeleidster.. liefs van ons 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: