Genieten van…Buenos Aires

07-01-2012

Grappig toch, hoe je gewend raakt aan tijden…normaal gaat thuis het wekkertje om 6 uur…en hier zijn we om 2 uur ’s nachts wakker. Ja, we kunnen de tijd wel achteruitzetten, maar ons eigen klokje heeft daar nog even moeite mee. Maar gelukkig weer heerlijk in slaap gevallen. Superontbijtje op…maar wel met de meest vreselijke koffie die er is…koffie gezet met het bleekwater dat uit de kraan komt. Bah…dat wordt dus snel ergens een lekker bakkie zoeken. We hadden gelijk een metro kunnen nemen, maar om een beetje het gevoel te krijgen van de afstanden op de kaart en natuurlijk ook gewoon om Buenos Aires te “proeven” zijn we gaan lopen…en dat zijn we bijna de hele dag blijven doen…volgens mij hebben we nog meer gelopen dan tijdens een trektocht van een echte wandelvakantie. En ja, dat hoort er ook bij, waarschijnlijk ook wel 1 of 2 kilometer extra gelopen, want verkeerd lopen, dat hoort er ook bij. Maar we hebben wel heel veel gezien en van het heerlijke weer genoten (gesmeerd met factor 30 en toch, de rode kleur van Casa Rosada is er niets bij). ’s Ochtends eerst in het prachtige Teatro Colon genoten van een rondleiding. Helaas is het theaterseizoen afgelopen en zijn er geen voorstellingen, maar de pracht en praal van het theater laten zich zo ook goed zien. Daarna van alles bekeken, de Obelisco en is gewijd aan de Onafhankelijkheid van 1816. Maar het plein eromheen staat bij ons Nederlanders vooral bekend wanneer er grote feesten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld wanneer Argentinië met de voetbal wereldkampioen wordt. San Martin met de vrijheidsstrijders, het monument voor de gevallen soldaten in de Falkland oorlog. De Torre Monumental die vroeger de Torre Inglese heette en nog veel meer. In het havengebied van Puerto Madero heerlijk gegeten. In een oude Columbus stond een artikel over Buenos Aires en daarin werd Cabana Las Lilas aangeprezen. En het klopte, de biefstuk was botermals…mmm. Veel flanerende Argentijnen die hier ook lekker bij de jachthaven langs het water komen eten. Dus niet alleen lekker eten, maar ook gewoon heerlijk kijken, bootjes op het water, kanovaarders en allerlei soorten mensen. Met een zeer vol gevoel…toch maar weer aan de rest van onze stadstour begonnen. Op Plaza de Mayo, het plein waar de dwaze moeders nog steeds iedere donderdag hun rondjes lopen, staan verschillende gebouwen. Maar Casa Rosada is daarvan wel 1 van de bijzonderste. Het is het presidentiele paleis, en natuurlijk hebben we binnen even een kijkje genomen. Het kan wel een beetje onderhoud gebruiken, maar het ziet er toch ook wel erg indrukwekkend uit. Om de dag af te sluiten willen in het beroemde Café Tortoni iets drinken, maar we zijn helaas niet de enige. Er staan volgens mij 20 mensen in de rij om naar binnen te mogen. Jammer, maar dat gaat net even te ver. Dus ergens anders een heerlijke vruchtenshake gedronken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: