Volkswijken en ander vertier

08-01-2012

Ik weet niet wat het is…het zal de buitenlucht wel zijn. Maar we hebben flink geslapen vannacht. En kunnen niet anders zeggen dat we vandaag heel erg uitgerust aan de dag gaan beginnen.

Nadat we gisteren een iets te lange rij voor ons hadden staan bij Café Tortino, vanochtend dit als eerste geprobeerd. En ja, het was nog steeds zoals het staat in de boekjes…en er is niets veranderd sinds ons vorige bezoek in 2003. Café Tortoni is al vanaf 1858 de ontmoetingsplek voor de beroemdheden. Hoewel er wordt gezegd dat dit nog steeds zo is, heb ik er toch wel mijn twijfels over…want wanneer je ziet hoeveel foto’s er worden gemaakt…dat zie ik ons niet doen wanneer we in Rotterdam ergens een bakkie koffie gaat drinken. Maar het heeft wel iets, de oude sfeer, foto’s en alles eromheen.

Na de koffie waren we er weer klaar voor…op naar San Telmo. Na eerst een poging te hebben gedaan om met de metro te gaan…toch maar gaan lopen. De metro had pech, ja dat kan overal gebeuren. En gelukkig was het niet met ons erin.

San Telmo is van de volkswijken van Buenos Aires… veel kunstenaars, studenten, intellectuelen en toeristen…zeer veel toeristen. De hele weg naar Plaza Dorrego staat vol met marktkraampjes, “toeristenrommel”, tweedehandsartikelen, antiek maar ook veel echt mooie dingen. Tussen de kraampjes door maken muzikanten tangomuziek en wordt de tango ook gedanst…natuurlijk wordt er daarna wel om een tip gevraagd….en dat is logisch, want juist met de muziek en het dansen krijg je de heerlijke ontspannen sfeer…van genieten.

Helaas zat de Plaza Dorrego Bar vol, Henk wilde namelijk nog wel een keer op dezelfde manier op de foto als een paar jaar geleden. Deze bar is net als Café Tortoni een plek waar je de geschiedenis voelt. En je gewoon heerlijk moet gaan zitten en genieten.
Na San Telmo op naar La Boca. La Boca staat bekend om de gekleurde huisjes. In oorsprong bedoeld om de armoedige wijk op te fleuren maar nu een van de toeristische attracties van Buenos Aires. En het heeft wel iets al die fleurige kleuren.

En natuurlijk om het voetbalstadion van Boca Juniors. Ik heb nog nooit zo’n vreemd stadion gezien. Maar het was wel leuk om er eens een kijkje te nemen Jammer dat het zomerstop is in Argentinie, anders had er ook zeker een wedstrijd op het programma gestaan. Wat een belevenis zal dat zijn.

En nu dan terug in het hotel, eindelijk internet. Nog even de site bijgewerkt en nu even “rusten”…voordat we straks onze tanden weer zetten in zo’n heerlijke bife de lomo….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: