El Salvador en Honduras – Dag 15

22 november 2018

De eerste echte vrije dag deze trip. Meestal stond er toch wel iets gepland. Maar vandaag helemaal niets.

We starten de dag met een ontbijtje bij Maya Vista. Een hotel dat iets hoger ligt dan de rest en uitkijkt over Tela en de zee. Een heerlijk plekje om de dag relaxed te beginnen. Na nog een extra cappuccino vertrekken we.

De drukte van het stadje laten we achter ons en wandelen richting het water. Bij een kreekje dat in de zee uitmondt zitten aalscholvers, reigers en allerlei kleine vogeltjes.

Weer iets verder lopen we in de branding en daar lopen weer verschillende steltlopertjes rond. Op zoek naar iets te eten.

Langs het strand zien we de lokale bewoners vissen. De vangst is niet groot, hele kleine visjes en krabbetjes vullen de emmertjes.

Terug op de hotelkamer eindelijk tijd op de foto’s op de laptop op te slaan en te bekijken. Er zit veel moois tussen, gaat wel weer even wat tijd kosten voordat alles weer is uitgezocht.

Voor de lunch proberen we iets bij een koffietentje te bestellen. Maar helaas ze hebben alleen crepes. En een salade zonder crepe was wel een heel vreemde bestelling. Dan maar ergens anders eten. Restaurantje van gisteren had ook lunchgerechten op de kaart staan en was prima. Net zoals de omelet deze keer.

Nu lopen we de andere kant op. Richting pier. Daar zitten een aantal mannetjes te vissen. Ze vangen iets, maar het zijn wel hele kleine visjes die ze vangen. Wel leuk om bij te kijken. Ze laten trots zien wat ze hebben gevangen.

Om toch nog even van het strand bij Tela te genieten mijn kleedje gepakt en op het strand om me heen zitten kijken. Wat is er vandaag veel leven op het strand. Hele gezinnetjes vermaken zich prima met elkaar. Ik snapte het eerst niet zo, het was toch maar een gewone donderdag. Uiteindelijk bedacht dat het Thanksgiving was en er veel mensen vrij waren waarschijnlijk.

Echt op het strand liggen zoals thuis dat zag je niemand doen. Maar ik heb na het rondkijken toch maar even heerlijk relaxed in de zon gelegen.

En dan is het alweer etenstijd. Moe van het nietsdoen belanden we bij het restaurant van ons hotel. We kiezen allebei weer de vis met knoflook. Was de vorige keer prima bevallen. En nu ook weer.

Eén reactie op “El Salvador en Honduras – Dag 15”

  1. …..wat een mooie dag was het dan nog.., jullie hebben lekker kunnen relaxen in de Hondurese(?) zon….mooie vogels kunnen spotten.. en de bijna laatste indrukken opgedaan.. mooie foto’s ook weer .. die man met dat jongetje , de visvangst is vast ook een vorm van inkomsten ..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: