El Salvador en Honduras – Dag 9

16 november 2018

Het ging vanochtend wel heel goed met de planning. Ontbijt was om 6 uur en we zaten om 5:40 uur al klaar. Komt misschien ook omdat er alleen bij de receptie internet is.

De rest van de groep is ook mooi op tijd en om 6:30 uur rijden we weg. Op naar Honduras. Maar eerst hebben we nog een tussenstop in Santa Ana.

Weer een mooi koloniaal stadje. Het centrale plein, deze keer genaamd Parque de Libertad, wordt weer omringd door prachtige gebouwen. De kathedraal, het nationaal theater en het gemeentehuis. Op het plein hangt een vreemd verbodsbord ‘ verboden voor wapens’. Je zou denken dat dat overal verboden is. Op het pleintje staan wel 20 politieagenten. Weet niet helemaal zeker of ik me hierdoor veilig moet voelen of dat er spanning in de lucht hangt en dat er zo iets kan gebeuren.

Na een uurtje zijn we bij de grens met Guatemala. Het passeren gaat zonder problemen. We hoeven maar één formuliertje in te vullen en we mogen weer verder.

En je snapt, er verandert verder niets nu we in Guatemala rijden. Het enige is dat we al snel een controle krijgen. Ik weet het niet zeker, maar denk dat er wel wat geld van hand tot hand gaat. De straatverkopers weten de controlepunten ook goed te vinden. Overal waar we stil staan komen ze met eten en drinken aanlopen.

De controle van Guatemala naar Honduras verloopt ook soepeltjes. Geen formuliertjes invullen in ieder geval.

Rond half twee komen we aan in ons hotel in Copan. Het hotel ligt aan het centrale plein. Gezellig in de drukte. Er zijn heel veel winkeltjes en restaurantjes. Echt op het toerisme gericht.

We lunchen bij Cafe ViaVia. Het restaurant van een collega van Igor, Geert. Geert geeft ons morgen ook de rondleiding door Copán.

Het restaurant is ook de vertrekplek voor het Luna Jaguar Spa Resort. En die liggen een eind buiten de stad. Zeker 45 minuten rijden over de smalle en steile zandweggetjes naar boven en daarna ook een heel stuk naar beneden.

Het thermale bad is echt heerlijk ontspannend. Er zijn 12 verschillende baden in temperatuur variërend van 31 tot 39 graden. Bijzonder hoor zo diep in het bos, in het donker en de totale stilte op het geluid van het water na dan.

We houden het 2 uurtjes uit en dan zijn we helemaal doorweekt en gaar.

Klaar voor de hobbels en bobbels terug naar Copan.

Eén reactie op “El Salvador en Honduras – Dag 9”

  1. .. en dan ook weer zo’n bijzondere dag ..bordje met : verboden voor wapens.. ! pppfff.. .t zijn toch ook niet de meest veilige landen… maar wat is veilig ?
    in ieder geval heb je wel genoten van de baden. wat klinkt dat geweldig zeg.. rust en ontspanning..
    ..fijn om je mooie en duidelijke verslag weer te lezen..liefs .. xxxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: