El Salvador en Honduras – Dag 8

15 november 2018

Voor vandaag staat er een pittige wandeling op het programma. De beklimming van de Santa Ana vulkaan. De hoogste vulkaan in El Salvador, 2381m. Met op de top een mooi uitzicht op het azuurblauwe kratermeer.

Maar helaas, bij de entree van het park aangekomen blijkt de top niet toegankelijk te zijn. Er staat te veel wind en dat maakt het te gevaarlijk. Dat is wel een beetje een teleurstelling. Zeker nadat ik me goed had ingelezen en heel veel enthousiaste verhalen had gelezen.

Dat van die harde wind, dat klopt wel. Niet alleen boven, maar het waait hier de laatste dagen al flink hard.
Maar we gaan natuurlijk wel gewoon op pad. Je weet maar nooit. En onder begeleiding van een gids en politieagent gaan we van start. En het is schitterend onderweg. Iedere bocht geeft weer een ander mooi uitzicht op de omgeving en de Izalco vulkaan. Ook het Lago Coatepeque is goed te zien. Onderweg moet ik me af en toe al even vasthouden als er opeens weer een harde windvlaag komt. Maar als we bijna bij de top zijn, is het echt lastig om mijn evenwicht te bewaren. De politieagent besluit dan ook dat het te gevaarlijk is om door te lopen. En daar kan ik me wel in vinden. Hier heb je nog iets van beschutting tegen de rotsen. Het laatste stuk is een grote open vlakte. Jammer, maar de wandeling is ook zonder top, de moeite waard.

Iets eerder dan gepland zijn we weer terug bij het hotel. Igor heeft bedacht dat we dan mooi Apeneca nog kunnen bezoeken. Zelf was ik er al geweest, maar de meeste van de groep nog niet. Een kort bezoekje aan het centrale plein, de kerk, de kermis en een koffietentje en we rijden weer terug maar het hotel.

’s Avonds rustig aan gedaan en wederom vroeg naar bed. Nu ook echt nodig want om 5 uur gaat het wekkertje weer.

4 Reacties op “El Salvador en Honduras – Dag 8”

 1. .. ook weer zo’n interessant en spannend verslag..fijn dat de wandeling toch een succes was , jammer natuurlijk van de heftige “wind/storm..maar ’t zekere voor t onzekere! jullie beklimming van de Santa Ana vulkaan zal onvergetelijk zijn..en het waanzinnig mooie uitzicht..een prachtige beloning !

  Like

   1. fijn om zo ook een beetje bij te blijven van jouw en jullie avonturen.. als ik die aapjes zie , de innemende natuur .. en dan ook b.v. de “kermis” , dan is de wereld plots zo anders..
    en met jouw duidelijke en betrokken verslag zit je er zo in !!
    blijf er mee door gaan meis !! we genieten ervan… mooie voortzetting van deze speciale reis.. xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: