El Salvador en Honduras – Dag 7

13 november 2018

Vandaag staat er een wandeling door het Parque Nacional El Imposible op het programma. We vertrekken al vroeg want het is nog ruim 1,5 uur rijden naar het park.

Het park wordt El Imposible genoemd omdat het onmogelijk was om een weg aan te leggen door het park. Hierdoor is er nu een prachtig stukje natuur bewaard gebleven. Het schijnt één van de mooiste parken van Midden-Amerika te zijn.

Bij de ingang worden we opgewacht door onze gids, Eli. Net als bijna alle andere gidsen die wij hebben spreekt hij alleen maar Spaans. Wel jammer, maar uiteindelijk lukt het vaak wel om iets duidelijk te maken.

De route die wij lopen gaat langs 2 uitkijkpunten over het dal. Links zien we zelfs de zee nog liggen. Het is veel klimmen en klauteren tussen de bomen. Het eerste stuk voornamelijk dalen, want ons doel is om bij de rivier uit te komen waar we gaan lunchen en kunnen zwemmen.

We zien veel vlinders, maar verder eigenlijk niets. Totdat de gids zegt dat ik een foto moet maken van een grote vliegende vogel. Uit ervaring weet ik, dat wordt niet veel, maar omdat de gids een beetje aandrong toch maar gedaan. Het bleek een koningsgier te zijn. De El Rey de las Aves.

Zwemmen tijdens een wandeling is niet echt mijn ding, maar genieten van het uitzicht dat is natuurlijk ook niet echt slecht. Daarna lopen we weer een stukje terug om het volgende pad in te slaan voor de tweede zwemplek. De helft van de groep houdt het voor gezien en loopt alvast terug. Dit plekje is nog mooier dan de eerste plek. Meer groen en wat weidser. Een aantal duiken het water weer in en wij gaan in de tussentijd aan de slag met het foto’s maken.

En dan begint de klim naar boven.

Poeh poeh…dat was best pittig. Maar uiteindelijk zijn we redelijk snel weer bij de rest van de groep. En vertrekken we weer naar het hotel. Moe, maar voldaan na 6 uur wandelen, stappen we weer in de bus. En je kan wel raden wat de meeste mensen daar deden…een dutje.

Eén reactie op “El Salvador en Honduras – Dag 7”

  1. . wat een prachtige reis Gabi.. en ook een geweldig verslag en …mooie reportages .. ik volg jou natuurlijk op Facebook en Instagram.. maar dit is zo wel heel erg gaaf. .. wat een wandelingen en daarbij ook prachtig mooie uitzichten.. ongelooflijk mooi !!. ik had al eerder twee reactie’s geschreven , maar helaas niet gelukt volgens mij.. ik heb alles gelezen en voel me dankbaar , dat ik zo ook een kijkje in je prachtige reis kan nemen.. . intussen ben je nu gearriveerd in Honduras .. en ga je vast en zeker weer bijzondere herinneringen maken .. met bijpassende fantastische foto’s… liefs..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: