El Salvador en Honduras – Dag 6

13 november 2018

Een vroegertje vandaag. Om 7 uur ontbijten en 7.45 uur vertrek.

Gelukkig hebben we gisteren allemaal al onze bestelling voor het ontbijt doorgegeven. Want echt soepel verlopen de bestellingen in El Salvador nog niet. Nu was het goed te doen. Nog een laatste blik op het meer en we vertrekken.

De eerste stop is in Joya de Cerén. Dit is de enige plek in El Salvador waar Maya huizen te vinden zijn. Het staat dan ook niet voor niets de werelderfgoedlijst van de Unesco. De huisjes zijn in 1975 ontdekt nadat ze in 600 na Chr. bedolven zijn onder lava-as van de Laguna Caldera vulkaan. Omdat de huisjes kwetsbaar zijn voor weersinvloeden worden de restanten beschermd door een groot, overkoepelend dak.

Daarna op weg naar de volgende archeologische site. San Andrés was in de Maya tijd de hoofdstad in deze regio.

We halen weer een snelle lunch in een winkelcentrum. Iedereen fladdert een andere kant op. Ik ga weer lekker bij de supermarkt ham, kaas en tomaatjes halen. Ook doen we gelijk onze inkopen voor de 2 wandelingen die voor de komende dagen staan gepland.

Na een klein uurtje rijden komen we aan in Apeneca. We hebben weer een prima hotel. Het zwembad ligt in het midden en alle kamers liggen eromheen.

Een deel van de groep gaat de canopytour doen. 13 ritjes van boom naar boom. De kortste is 25m en de langste 450m.

Zelf ga ik met een groepje naar het centrum van Apeneca. Eerst een bijzondere ervaring, een ritje met de lokale bus. De zogenaamde chickenbus. We worden redelijk vreemd aangekeken wanneer we instappen. Het is een kort ritje, maar wel leuk om mee te maken. Apeneca is ook een oud koloniaal stadje. Veel huisjes hebben muurschilderingen die het dorpje een gezellige uitstraling geven. We worden hier wel wat vaker door bedelaars aangesproken.

Heel toevallig komen we bij een koffietentje waar Igor en de chauffeur op de groep wachten. Dat kwam mooi uit, gelijk een lift mee terug.

In het hotel aangekomen zijn we bijna gelijk gaan eten. Was lekker. Na het eten de kamer en mijn bedje opgezocht. Het lijkt wel of we iedere avond vroeger liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: