El Salvador en Honduras – Dag 4

11 november 2018

Of het ligt aan het tijdsverschil of ik was gewoon uitgeslapen. Maar ik was om 4.30 uur klaarwakker.

We kunnen pas vanaf 7.30 ontbijten. Dus voldoende tijd om op het gemak rond te lopen in het park en foto’s te maken.

Na het ontbijt vertrekken we voor een kort ritje richting de cocaoplantage.

Het hele groeiproces van de plant wordt uitgelegd. Vanaf het kiemen tot het oogsten van de vruchten. Alles is handwerk op deze plantage. Interessant om dit zo te zien en horen.

Vervolgens op weg naar het Spidermonkey sanctuary. Een opvang voor de weinige aapjes die er nog in El Salvador zijn. De spidermonkey is de enige soort en komt nog maar op 3 plekken in het land voor.

Het was heel basic en de apen werden gevoerd en gelokt met bananen. Dan denk je eerst hmm…maar het gaf geen slecht gevoel. De goede intenties waren goed zichtbaar.

Terug in het hotel spullen gepakt en een glaasje chocolademelk van de cocaobonen op. Een laatste blik op Puerto Bairrolos en dan vertrekken we weer. Op weg naar Suchitoto.

We lunchen onderweg bij een soort winkelcentrum met allerlei eettentjes en een supermarkt. Niet de meest ideale locatie, maar wel de meest praktische. Iedereen fladdert een andere kant op. Broodjes van de Subway, burrito’s en iets van de supermarkt.

De wegen zijn beter dan ik had verwacht. En we kunnen lekker doorrijden. Rond een uur of half 4 zijn we in ons hotel Posada de Suchitlan in Suchitoto. (http://www.laposada.com.sv)

Helemaal opgebouwd in koloniale stijl. Mooie patio en het restaurant/ontbijtruimte heeft een geweldig uitzicht op het stuwmeer, Lago de Suchitlan.

Heerlijk even gezwommen en daarna naar het centrale plein gelopen. Het is een gezellige drukte met allerlei lokale eetkraampjes met pupusa’s langs de kant. Een aantal van onze groep zitten er al heerlijk van te genieten. Met mijn allergie durf ik het nog niet aan, maar het blijkt echt alleen maar uit mais,- of rijstemeel te bestaan. Morgen toch maar eens proberen.

Op tripadvisor gezocht naar een restaurantje maar daar kwam niet zo heel veel uit. Uiteindelijk bij Los Almendros de San Lorenzo (http://www.losalmendrosdesanlorenzo.com) beland. Het restaurant van een luxe hotel. Aardig maar niet heel bijzonder, zeker niet voor de prijs. Wel een mooie locatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: