Koningsdag

Op internet lezen we “KNMI waarschuwt voor onderkoeling met Koningsdag”. Daar zullen wij vandaag geen last van hebben. Maar dat het even iets koeler wordt dat staat vast.

We beginnen de dag met een korte maar pittige wandeling in het Volcano El Arenal NP. Er zijn 2 routes, 3km en 6km. Wij gaan voor de langere route. En dat is een lekkere inspanning. Het is nu niet alleen stijl naar boven lopen. Maar stijgen en dalen over de rotsen. Eerst tussen de bomen maar daarna tussen de lavastenen met uitzicht op de El Arenal. Het is weer een heldere dag. Dus de top is goed te zien.

Nadat we ons een beetje hebben opgefrist. Vertrekken we naar de Cordilerra de Tilarán. Dit gebied ligt op ongeveer 1600 m. Hier ligt het nevelwoud Monteverde. De route er naar toe is weer flink hobbelig. Rond een uur of 16 uur komen we aan. En we merken gelijk dat we hoger zitten. Het is niet koud. Maar wel een stuk frisser.

Onderweg hebben we nog een lunchstop maakt bij een eettentje met prachtig uitzicht. Heerlijke belegde broodjes en een glutenvrije wrap. Verwennerij…

We verblijven in Monteverde Rustic Lodge. Deze keer is de lodge niet zo bijzonder gelegen. Maar het zijn prima kamers. Lekker ruim en prima bedden.

Even snel opfrissen. Iets drinken. En daar gaan we weer. Op naar de nachtwandeling. Henk heeft er geen zin in. Dus die blijft alleen achter. De rest van de groep gaat allemaal mee.
Met lange broek, lange mouwen, zaklamp en insectenspray staan we om 17.30 uur weer klaar voor vertrek. Spannend zo in het donker.

Het is best druk bij het beginpunt. Verschillende groepjes van ongeveer 10 man staan te wachten om onder leiding van een gids het park in te gaan. En dat is maar goed ook. De gids weet precies waar alle dieren zitten. In je eentje zou je echt niets zien.

We zien van alles; gordeldieren , een tarantula, slapende vogels, slangen en een luiaard. De trip was $ 25 p.p. Een aantal mensen gaven later aan het wel redelijk prijzig te vinden voor wat we hebben gezien.

Inmiddels is het na achten. Al redelijk laat voor ons doen deze vakantie. En dan hebben we nog niet eens gegeten. De bus zet ons af bij een restaurantje vlakbij de lodge. Simpel, snel en goed eten. Dat hadden we allemaal nodig.

De afsluiting van de dag was wel een beetje jammer. Er waren mensen die de sleutel hadden afgegeven bij de receptie. Niet wetende dat deze sluit en er dan ook echt niemand meer is bij de lodge. Ze konden dus niet naar binnen. Na ruim een uur heeft Cynthia pas contact met de eigenaar kunnen maken en kwam hij de sleutel kwam brengen. Had ons ook kunnen gebeuren. Normaal geef ik de sleutel ook altijd af. Weer een leer voor de volgende keer.

Eén reactie op “Koningsdag”

  1. .. en weer f een reactie van ons .. reactie op Koningsdag .. (t is 4 mei vandaag .. )over t Nederlandse weer gesproken hier 6 graadjes plus heftige hagelbuien ..BBR, intussen schijnt t zonnetje weer hoor..
    Jullie hebben toch weer een geweldige dag met mooie kilometers in de benen inclusief glutenvrije wrap 👌😘!! Wat een foto’s ook weer ! Veel dieren gezien die dag !! Mooi !! Xxxx liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: