Reisdag met een overheerlijke afsluiting

De boot vertrekt vandaag om 8 uur. Grappig, de boot vertrekt. Normaal gaan we met de bus. Maar nu varen we eerst het hele stuk weer terug vanaf de vertrekplaats. Ongeveer 1,5 uur varen en dan staat de bus ons weer op te wachten.

Cynthia heeft ons al gewaarschuwd. Vandaag rijden we naar La Fortuna en dat betekent dat de langste reisdag vandaag op het programma staat.

Rond een uur of 10 komen we weer aan land. De chauffeur staat ons al op te wachten. Een korte plaspauze en dan vertrekken we. Helaas weten we het eerste stuk nog wel te herinneren. De weg was één grote gatenkaas.

Na ongeveer 1,5 uur stoppen we bij een grote bananenplantage. Het is niet bananen van de boom plukken en in een doos stoppen. Maar er gaat nog een heel proces aan vooraf. Wassen, drogen, snijden en keuren. Leuk om te zien. Om te horen dat dit de favoriete plek van de vogelspin is, klinkt iets minder.

Door naar de lunchstop. Een vreselijke locatie. Eten is wel aardig. Maar onoverzichtelijk en druk. Niet echt mijn ding.

Bijna de hele weg zien we langs de kant fruitplantages. De ananassen, bananen en papaya’s wisselen elkaar continue af.

En dan zijn we rond een uur of 4 eindelijk in ons hotel Faro Arenal.Het zijn kleine huisjes, maar prachtig gelegen in een stukje natuur. Het personeel is ontzettend vriendelijk.Een deel van de groep duikt in het zwembad. Een ander deel maakt zich op voor de kikkeravondtour en wij gaan wandelen naar het dorpje. Het is ongeveer 3 km lopen. Stukje langs een drukke weg, niet echt mooi lopen, maar je hoort wel overal vogeltjes fluiten.

Het dorpje bestaat vooral uit tourbureautjes, restaurants en shops. Het is nog net te vroeg om te eten. Dus eerst maar eens genieten van een lekkere shake. Ondertussen op tripadvisor op zoek naar een leuk restaurantje. Vlakbij zit iets leuks. Dus daar gaan we eerst even kijken. En het iet er goed uit. Dus nadat we eerst nog een rondje om het centrale plein hebben gelopen en een bezoekje aan de kerk hebben gebracht gaan we eten. De keuze is gevallen op La Parilla Maria Bonita. En dat is geen verkeerde keuze. Het was echt heerlijk. We hadden overheerlijke steaks en tonijn. Mmm. En de bediening was ook super. Wat een vriendelijk mannetje.

Terug naar het hotel nemen we een taxi. Het stuk is te donker om te lopen.

2 Reacties op “Reisdag met een overheerlijke afsluiting”

  1. wat gaaf om te bekijken hoe het dan allemaal verloopt..: b.v.het bananenproces.. idd… die spinnen ..ppff.., maar toch van alles onderweg meegemaakt en gezien.. het was een leuke aankomst was dat dan bij jullie hotel.. na een lange reisdag..bijna het Paradise gevoel weer dus. !! welverdiend..
    hhaaa …die mooie gevulde bordjes zien er wel zeer smakelijk uit ..
    en dan zit jullie mooie reis door Costa Rica en bijna op…wat een volle rugtas vol met mooie herinneringen…nog even genieten.xx liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: