Zee

14 januari 2012

De eerste dagen viel het best mee, het weer was redelijk en de zee glad. Maar daar is gisterenavond verandering in gekomen. We hebben vannacht geen oog dichtgedaan. En wij waren niet de enige. Het schijnt nog erger te kunnen, maar het is niet echt ontspannend. Niet dat we er ziek van zijn, we voelen ons prima. Maar je wordt er gewoon een beetje gek van…alles gaat heen en weer, de ene keer kijk je door het raampje naar buiten en dan zie je alleen maar zee, en 5 tellen later, kijk je door hetzelfde raam naar buiten en zie je alleen maar lucht en dan weer zee en dan weer lucht en zo kan ik nog wel even doorgaan. En zo lig je dus ook in bed…op het ene moment lig je tegen de muur gedrukt en dan met de volgende golf…tegen de schotten aan de andere kant van het bed.

Maar ja, we weten waar we het voor doen, maar om nou te zeggen dat dit leuk is, nou nee. En gelukkig zijn we niet de enige, de meeste op de boot denken er net zo over als ons…we weten waar we het voor doen, want als we eenmaal tussen de 400.000 pinguïns op South Georgia staan, dan is de boottrip allang weer vergeten en blijft alleen het belangrijkste in ons geheugen gegrift staan….

Vandaag is dus alleen maar varen, eten en naar buiten kijken over de eindeloze zee, die af en toe wordt onderbroken door een paar dolfijnen en de albatrossen en stormvogels die ons vergezellen.

Ik heb net de stukjes van de afgelopen dagen op de site gezet en jullie stukjes gelezen. Leuk dat jullie zo met ons meeleven. Waarschijnlijk zijn we nog 2 of 1 keer in de gelegenheid om iets te plaatsen. Maar helaas waarschijnlijk zonder foto’s, we willen jullie graag laten zien welke mooie dingen wij al hebben gezien. Maar hier, zo bijna aan het einde van de wereld is het internet natuurlijk niet echt snel. Het plaatsen van 1 dag tekst duurde bijna 10 minuten en dan het gaat het erg snel met het aangekochte tegoed. En de prijs van het internetten komt overeen met de prijs van de reis. Maar ja, het is ook logisch, zo midden op de oceaan. Had niet eens verwacht dat het zou lukken.

Wanneer jullie mailen, dat heb ik geprobeerd te openen, maar het lukt echt niet. Dus dat wordt pas in Buenos Aires.

Gaan nu weer een poging doen om te slapen, zit trouwens een uurtje minder tijdsverschil nu tussen. South Georgia ligt weer in een andere tijdszone dan Argentinië. Als het goed is scheelt het nu maar 3 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: