Onze stedentrip naar Stanley

13 januari 2012

Vandaag staat er nog een bezoekje aan de Falkland Eilanden op de planning. Deze keer geen pinguïns en albatrossen, maar de hoofdstad Stanley. De Falkland zijn nog echt Brits grondgebied en dat merk je overal aan op het eiland. Ook de geschiedenis van de Falkland oorlog in 1982 is nog merkbaar.

Stanley heeft de kleinste hoofdstad ter wereld en ondanks dat het zo klein is, is er een kathedraal, een gouvernementsgebouw, leuke gekleurde huisjes en een museum. Ze hebben zelfs een eigen munteenheid. De Falkland Pond. Handig wanneer je iets koopt en in dollars betaalt, dan krijg je deze munten terug. En hoewel het er prachtig is, is de kans klein dat we hier nog eens belanden.

We hebben trouwens geluk, het is best wel winderig en onze zodiacs komen met moeite aan land, e maar er ligt ook een groot cruiseschip in de haven, en er gaat 1 bootje naar Stanley, maar de rest van de bootjes mag niet varen. Het is te gevaarlijk. Dat kan bij ons trouwens ook nog wel eens gebeuren.
Door het slechte weer is het dan niet mogelijk om een “landing” te maken. Er wordt dan wel geprobeerd om in een andere baai aan land te gaan, maar het kan zomaar gebeuren dat we iets niet kunnen gaan doen omdat het te gevaarlijk is. En ik moet zeggen…om hier in het water terecht te komen is niet echt een aantrekkelijk idee.

Na het “stadstripje” komen we weer aan boord. Klaar voor de lange tocht van 2,5 dag naar South Georgia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: