Walvissen

22-01-2012

En weer een dag op zee. Net zoals gisteren, maar nu wel met regelmatig ijsschotsen om ons heen. Het weer is redelijk…dus af en toe even een echte frisse neus halen en dan weer lekker naar binnen. Ons kennisniveau over Antarctica en de expedities die rond 1900 naar dit gebied op touw werden gezet weer even opgevijzeld. Vandaag was het de beurt aan Nils Nordenskjold, van zijn expeditie werden 3 mannen achtergelaten op Hope Bay, het tegenwoordige Esperanza waar we morgen hopelijk naar toe gaan.
Na het eten nog even naar de bar, en dan, heel onverwachts wordt er omgeroepen….

“op 11 uur zwemmen 2 bultruggen (Humpback Whales)”. Nee, het was niet om 11 uur, maar de echte schippers onder ons weten dan dat betekent. Vanaf de brug gezien en dan een klok in gedachte houdend, en op die hoogte zwommen ze.
Iedereen rende naar het raam en vervolgens naar de kamers om de fototoestellen te halen. Wij helaas ook, ik heb het kleine toestel bijna altijd bij me, maar deze keer dus niet. Gelukkig deed de kapitein nog een extra rondje en bleven de walvissen rustig zwemmen. Tijd genoeg om ze goed te zien, te horen en op de foto te krijgen. Helaas zijn de foto’s niet helemaal scherp, het was al aan het schemeren, de beweging van de walvissen en niet te vergeten onze superkoude handen. Maar een paar goede zitten er toch wel tussen.

En met de laatste indruk van deze dag in gedachte kan ik iedere dag wel in slaap vallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: