South Orkneys

21-01-2012

Vandaag bij het wakker worden de eerste ijsschotsen gezien. We gaan dus in de buurt komen.
Wanneer het lukt, dan zullen we een landing maken bij de South Orkneys. Maar om eerlijk te zijn, denken we niet dat het gaat lukken. Het waait nog steeds flink en het is goed koud met lichte sneeuw en hagelbuien. Normaal mogen we ook via alle deuren naar buiten maar dat is nu te gevaarlijk en alleen via de brug bij de kapitein kunnen we even naar buiten. Het is wel mooi, al die drijvende ijsschotsen, maar als het goed is gaan we er nog veel meer van zien. En hopelijk dan met een mooie blauwe lucht.

De landing op de South Orkneys blijkt inderdaad niet door te gaan. Het weer is te slecht en het lukte het expeditie team niet om met de zodiacs te baai in te komen. De wind van het land was te hard en te koud. Ze hadden het gevoel dat de regen gelijk in ijs veranderde. Het is wel jammer, want het was wel lekker geweest even vaste grond onder onze voeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: