Op weg naar Marokko

Een druilerige zaterdag. Het regent echt de hele dag. Zo’n dag dat je denkt, ik zou wel op vakantie willen. En dat is precies wat we vandaag gaan doen. Heerlijk 14 dagen naar Marokko.Deze keer weer een groepsreis met Sawadee. Het gemak van een georganiseerde reis, maar tegelijkertijd ook heel veel vrijheid om zelf iets te doen.

De vlucht vertrekt pas om 18.40. Geen nachtelijke escapades om op Schiphol te komen. Maar alles op het gemak. Nou ja, op het gemak. Nog even een wasje draaien, vaatwasser leegruimen, strijken, schoonmaken, lieve familie die nog even dag komt zeggen en nog even iets afmaken voor mijn werk. Misschien toch net iets teveel, want schoonvaders stond al voor de deur om richting Schiphol te vertrekken.

Ondanks het slechte was het goed te doen op de weg. Klein uurtje later stonden we op Schiphol. Zelfs nog te vroeg om al in te checken. Geen probleem, toch alvast voor de balie gaan staan, want het voordeel is dat wanneer de balies dan opengaan, je gelijk aan de beurt bent. De handbagage controles kunnen soms best lang duren. Maar wat schetst onze verbazing? Er staat niemand in de rij bij de handbagage controle. Dat hebben we nog nóóit meegemaakt. Best bizar eigenlijk.

Na het winkeltjes kijken, luchtjes spuiten en cremetjes smeren gaan we op zoek naar een eettentje. We zijn al een aantal keer bij Kebaya terecht gekomen. En nu ook weer. Ze hebben hier Aziatische gerechten op de kaart. Niet goedkoop (wat wel op Schiphol) maar wel heel erg lekker.

Na een kleine vertraging van 15 minuten vertrekken we met de AT851, een lijnvlucht naar Casablanca. De vlucht duurt ongeveer 3.40 minuten. Dat is heel iets anders dan de lange vluchten naar Midden-Amerika of Azië.

Onze Marokkaanse reisbegeleider Abderrahim staat ons buiten de aankomsthal op te wachten. We zijn er als eerste en langzaam voegt de rest zich aan de groep toe. Tot we op 19 personen zitten.Met de bus is het ongeveer 45 minuten rijden naar het hotel (Hotel les Saisons) in Casablanca.

In Marokko krijg je bij binnenkomst een nummer in je paspoort. Schijnt dat je dit bij ieder hotel door moet geven. Gelukkig maakt de gids kopieën want het is met 19 man best een klusje.

En ik heb mijn stressmomentje gelijk al gehad…Waar is mijn rugzak! Oh jee beneden bij de receptie laten staan. Snel naar beneden. Gelukkig netjes achter de balie gezet.

Nu lekker slapen.

2 Reacties op “Op weg naar Marokko”

  1. heerlijk zo’n eerste dag ..het gaat vast een mooie reis worden , jullie hebben er zin in.. het mooie Marokko…. maar ook weer een schrik.. ppff.. gelukkig is dat goed gekomen.. en . gaat het genieten beginnen .. xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: